Publikavimo data: 2024-06-08
Pikantiškas suflė su kokoso drožlėmis
Šį seną prancūzišką desertą jau seniai pamėgo saldumynų mėgėjai. Jis naudojamas ne tik kaip atskiras patiekalas, bet ir kaip pyragų ar pyragaičių pusgaminis, taip pat kaip konditerijos gaminių puošmena. Suflė turi daug privalumų: tai ne tik saldus, bet ir sveikas bei dietinis produktas. Pagal šį receptą galima be galo eksperimentuoti, pridėti naujų ingredientų ir skonio derinių.
Žingsnis 1
Puode sumaišykite kokosų pieną, baltąjį šokoladą, kondensuotą pieną ir agarą. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir užvirinkite, bet neužvirkite. Nuolat maišykite mediniu šaukštu. Paruoštus riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, jie turi tapti traškūs. Atvėsinkite ir susmulkinkite peiliu arba trintuvu.
Žingsnis 2
Išimkite kremą iš šaldytuvo. Atvėsusią grietinėlę plakite iki standžių putų. Į atvėsusį kokosų pieną ir agaro ir agaro mišinį palaipsniui po šaukštą supilkite plaktą grietinėlę. Po kiekvienos porcijos atsargiai pamaišykite, kad grietinėlė neprarastų tūrio. Pabaigoje į suflė įmaišykite šiek tiek paruoštų riešutų ir kokoso drožlių.
Žingsnis 3
Atsargiai perkelkite suflė į paruoštus skaidrius kremus. Kad suflė išliktų puresni, vieną minutę atšaldykite juos šaldiklyje. Suflė paviršių pabarstykite likusiais kokosais ir riešutais. Dėkite į šaldytuvą dviem valandoms.
Kategorijos