Publikavimo data: 2024-06-24
Pikantiški blyneliai su varške ir sūriu
Paprastas blynų su įdaru receptas. Įdarui naudojamos cukinijos, saldžiosios paprikos, pomidorai ir varškės mišinys. Blyneliai būna labai sotūs. Paprikos ir česnakai suteikia skoniui pikantiškumo.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite česnaką ir sumalkite jį su druska į košelę. Supilkite kefyrą į indą, suberkite cukrų ir druską, įberkite puodelį miltų. Kruopščiai išmaišykite. Į tešlą įmaišykite česnaką, rūkytą papriką ir sodą. Supilkite likusius miltus ir išmaišykite. Kepkite blynus ant grotelių iš abiejų pusių.
Žingsnis 2
Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais. Saldžiąją papriką perpjaukite per pusę. Sudėkite daržoves ant kepimo skardos. Apšlakstykite cukinijas augaliniu aliejumi ir pabarstykite islandiška druska. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Žingsnis 3
Perkelkite daržoves į lėkštę. Nuo paprikų pašalinkite odelę. Pomidorus ir sūrį supjaustykite plonais griežinėliais. Sumaišykite varškę ir grietinę, įberkite žolelių. Pradėkite rinkti blynus: blyną patepkite lydytu sūriu. Į vidurį dėkite varškės, ant viršaus - pomidorus ir cukiniją. Tada paprikas ir gabalėlį sūrio. Suvyniokite blyną ir siųskite į kepimo skardą. Kepkite orkaitėje 5 minutes.
Kategorijos