Publikavimo data: 2024-10-14
Pikantiškos cukinijos su česnakais ir šviežiomis žolelėmis
Pikantiška cukinija su česnakais - įdomus ir skanus moldavų virtuvės patiekalas, kurį sudaro jauna kepta cukinija, sultingas raudonas pomidoras, aštrus česnakas, šviežios petražolės ir kreminis majonezas.
Žingsnis 1
Cukiniją supjaustykite plonais pailgais griežinėliais išilgai daržovių skustuku arba peiliu, šiek tiek pasūdykite ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 2
Į lėkštę suberkite miltus ir apvoliokite cukinijų plokšteles miltuose iš abiejų pusių. Jei norite, kvietinius miltus pakeiskite kukurūzų miltais.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite cukinijų griežinėlius ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Iškeptas cukinijas sudėkite ant popierinio rankšluosčio arba pergamento, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Žingsnis 4
Paruoškite nedidelį gilų indą, sudėkite į jį majonezą, išspauskite česnaką per česnakų presą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Smulkiai supjaustykite petražoles ir sudėkite jas į indą.
Žingsnis 5
Pomidorus supjaustykite pusžiedžiais. Ant kiekvienos cukinijos lėkštės krašto uždėkite šiek tiek majonezo-česnakų padažo ir po gabalėlį pomidoro. Susukite cukiniją į ritinėlį. Patiekite paruoštą pikantišką cukiniją su česnaku.
Kategorijos