Pikantiškos cukinijos su česnakais ir šviežiomis žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-14

Pikantiškos cukinijos su česnakais ir šviežiomis žolelėmis

Pikantiška cukinija su česnakais - įdomus ir skanus moldavų virtuvės patiekalas, kurį sudaro jauna kepta cukinija, sultingas raudonas pomidoras, aštrus česnakas, šviežios petražolės ir kreminis majonezas.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pikantiškos cukinijos su česnakais ir šviežiomis žolelėmis Žingsnis 1
Cukiniją supjaustykite plonais pailgais griežinėliais išilgai daržovių skustuku arba peiliu, šiek tiek pasūdykite ir palikite 10 minučių.

Žingsnis 2

Pikantiškos cukinijos su česnakais ir šviežiomis žolelėmis Žingsnis 2
Į lėkštę suberkite miltus ir apvoliokite cukinijų plokšteles miltuose iš abiejų pusių. Jei norite, kvietinius miltus pakeiskite kukurūzų miltais.

Žingsnis 3

Pikantiškos cukinijos su česnakais ir šviežiomis žolelėmis Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite cukinijų griežinėlius ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Iškeptas cukinijas sudėkite ant popierinio rankšluosčio arba pergamento, kad pasišalintų aliejaus perteklius.

Žingsnis 4

Pikantiškos cukinijos su česnakais ir šviežiomis žolelėmis Žingsnis 4
Paruoškite nedidelį gilų indą, sudėkite į jį majonezą, išspauskite česnaką per česnakų presą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Smulkiai supjaustykite petražoles ir sudėkite jas į indą.

Žingsnis 5

Pikantiškos cukinijos su česnakais ir šviežiomis žolelėmis Žingsnis 5
Pomidorus supjaustykite pusžiedžiais. Ant kiekvienos cukinijos lėkštės krašto uždėkite šiek tiek majonezo-česnakų padažo ir po gabalėlį pomidoro. Susukite cukiniją į ritinėlį. Patiekite paruoštą pikantišką cukiniją su česnaku.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos