Publikavimo data: 2024-09-17
Pike cholodets
Norint gauti skanų žuvies sultinį, geriau imti bet kurios žuvies galvas, uodegas, pelekus arba stuburo kaulus. Sotus ir maistingas šaltibarštis gaminamas iš lydekos, lašišos arba rausvosios lašišos. Taip pat galite naudoti baltąsias žuvų rūšis (menkę, karpį, jūros lydeką). Papuošimui pridėkite virtų daržovių, kiaušinių, žirnių, kukurūzų, žolelių lapų. Dėdami prieskonių į cholodetus, daugiausia dėmesio skirkite žuvies rūšiai. Citrina visada paslepia žuvies kvapą. O krapai suteikia prieskonio.
Žingsnis 1
Paruoškite sultinį. Nuplautą lydekos galvą sudėkite į puodą, tada suberkite svogūną, morkas ir susmulkintą česnaką. Supilkite vandenį, įberkite druskos, pipirų ir lauro lapų. Uždėkite puodą ant viryklės ir užvirinkite sultinį. Nukoškite susidariusias putas. Tada sumažinkite ugnį ir virkite apie 60 minučių.
Žingsnis 2
Supilkite kremą į formeles ir dėkite į šaldytuvą. Sultinį perkoškite. Iš sultinio išimkite lydekos galvą ir įdėkite ją į gilių lėkščių arba cholent formų vidurį. Į tą pačią vietą sudėkite virtas morkas. Tada supilkite žuvies sultinį į lėkštes ir padėkite indą į šaldytuvą maždaug 2-3 valandoms, kad sustingtų.
Kategorijos