Pikeperch balik pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Pikeperch balik

Balik iš žuvies yra tradicinis tiurkų tautų patiekalas, kuris gaminamas paprastai ir ilgai laikomas. Todėl baliką patogu pasiimti su savimi į žygį ar kelionę. Senovės turkai klasikinį baliką gamino iš vertingų raudonųjų veislių žuvų. Dabar delikatesas ruošiamas iš bet kokios žaliavos. Labai skanus ir naudingas balik iš lydekų. Žuvies mėsa yra liesa, bet švelni ir maistinga. Lydeką geriau džiovinti, o ne rūkyti, nes joje mažai riebalų. Be to, reikia nepamiršti, kad jūrinės lydekos yra didesnės ir šiurkštesnės nei upinės.
Gaminimo laikas
4590 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
83 kcal.
Baltymai
17 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.85/5 (27 bal.)

Žingsnis 1

Pikeperch balik Žingsnis 1
Sūdykite lydekas. Pusę cukraus ir druskos supilkite į marinavimo indo dugną. Išdėliokite žuvies filė, ant viršaus užbarstykite likusią druską ir cukrų. Suvyniokite skerdeną į maistinę plėvelę ir suriškite ryšulėliu. Padėkite 4 valandoms į šaltį.

Žingsnis 2

Pikeperch balik Žingsnis 2
Paruoškite lydekų balikus. Nuplaukite žuvį nuo druskos ir cukraus pertekliaus, nusausinkite. Uodegos srityje padarykite skylutę, įkiškite kabliuką ir pakabinkite lydeką šiltoje, gerai vėdinamoje patalpoje, į kurią nepateks vabzdžių. Palikite džiūti 2-3 dienas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kiaulienos patiekalai, užkandžiai, mėsos ir paukštienos užkandžiai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., aštriai, pietūs, vakarienė, medaus sezonas, česnakų sezonas, Naujųjų metų išvakarių šventė, balik, receptų knyga, bulvių vakarienė, kiaulienos vakarienė, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos