Publikavimo data: 2024-06-08
Pikeperch balik
Balik iš žuvies yra tradicinis tiurkų tautų patiekalas, kuris gaminamas paprastai ir ilgai laikomas. Todėl baliką patogu pasiimti su savimi į žygį ar kelionę. Senovės turkai klasikinį baliką gamino iš vertingų raudonųjų veislių žuvų. Dabar delikatesas ruošiamas iš bet kokios žaliavos. Labai skanus ir naudingas balik iš lydekų. Žuvies mėsa yra liesa, bet švelni ir maistinga. Lydeką geriau džiovinti, o ne rūkyti, nes joje mažai riebalų. Be to, reikia nepamiršti, kad jūrinės lydekos yra didesnės ir šiurkštesnės nei upinės.
Žingsnis 1
Sūdykite lydekas. Pusę cukraus ir druskos supilkite į marinavimo indo dugną. Išdėliokite žuvies filė, ant viršaus užbarstykite likusią druską ir cukrų. Suvyniokite skerdeną į maistinę plėvelę ir suriškite ryšulėliu. Padėkite 4 valandoms į šaltį.
Žingsnis 2
Paruoškite lydekų balikus. Nuplaukite žuvį nuo druskos ir cukraus pertekliaus, nusausinkite. Uodegos srityje padarykite skylutę, įkiškite kabliuką ir pakabinkite lydeką šiltoje, gerai vėdinamoje patalpoje, į kurią nepateks vabzdžių. Palikite džiūti 2-3 dienas.
Kategorijos