Pike's Piece of Cake. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Pike's Piece of Cake.

Mūsų šeimoje ant Kalėdų šventinio stalo tradiciškai patiekiamas žuvies pyragas. Šis receptas yra mano mėgstamiausios močiutės patiekalas. Į pyragą įeinanti tešla paruošiama labai greitai ir iš minimalaus kiekio ingredientų. Beje, ji visada iškepa ir tinka bet kokiems pyragams ir bandelėms. Šiam pyragui galite naudoti bet kokią žuvį, net konservuotą.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
154 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (32 bal.)

Žingsnis 1

Pike's Piece of Cake. Žingsnis 1
Žuvį išdarinėkite ir pašalinkite kaulus. Ryžius 20 minučių virkite dviejuose puodeliuose vandens. Susmulkinkite svogūnus ir lengvai pakepinkite juos keptuvėje aliejuje.

Žingsnis 2

Pike's Piece of Cake. Žingsnis 2
Paruoškite "Opara", iš jos bus išminkyta tešla. Sumaišykite pusantro puodelio šilto vandens, du valgomuosius šaukštus cukraus be sklidinos masės ir tris valgomuosius šaukštus miltų su nedidele sklidina mase. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.

Žingsnis 3

Pike's Piece of Cake. Žingsnis 3
Tada įmaišykite saulėgrąžų aliejų ir šaukštelį smulkios druskos be šaukštelio.

Žingsnis 4

Pike's Piece of Cake. Žingsnis 4
Palaipsniui į tešlą įmaišykite tris puodelius persijotų miltų. Nuolat energingai maišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.

Žingsnis 5

Pike's Piece of Cake. Žingsnis 5
Ant miltais pabarstyto stalo užminkykite tvirtą, tirštą tešlą ir supjaustykite į dvi lygias dalis.

Žingsnis 6

Pike's Piece of Cake. Žingsnis 6
Paimkite vieną gabalėlį ir iškočiokite jį ant kepimo skardos formos, kad būtų maždaug 1 cm storio.

Žingsnis 7

Pike's Piece of Cake. Žingsnis 7
Ant aliejumi pateptos kepimo skardos dėkite iškočiotą tešlą ir ant jos tolygiai išdėliokite žuvį. Pagardinkite druska ir pipirais. Šiuo etapu ant žuvies taip pat galite uždėti kelis lauro lapelius.

Žingsnis 8

Pike's Piece of Cake. Žingsnis 8
Tada ant žuvies uždėkite ryžių sluoksnį.

Žingsnis 9

Pike's Piece of Cake. Žingsnis 9
Tada ant viršaus paskleiskite svogūnus.

Žingsnis 10

Pike's Piece of Cake. Žingsnis 10
Antrąją tešlos dalį iškočiokite taip pat, kaip ir pirmąją, ir uždėkite ant pyrago viršaus. Kraštų nereikia prispausti, tešlos sluoksniai susijungs orkaitėje. Palei pyrago vidurį padarykite tris įpjovas. Tai daroma tam, kad šviežia žuvis geriau iškeptų ir išsiskirtų drėgmės perteklius. Pyragą kepkite orkaitėje 40 minučių 220 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, kepta orkaitėje ant padėklo, kepimas, paprasta, mažai kalorijų, kopūstų sezonas, česnakų sezonas, pyragai, sotūs pyragai, receptas su vaizdo įrašu, be bendrų alergenų, receptų knyga, kiaušinių pyragai, kefyro pyragai, kefyro pyragai, kepimas su kefyru, kepimas su kiaušiniu

Kategorijos