Publikavimo data: 2025-08-17
Pike's Piece of Cake.
Mūsų šeimoje ant Kalėdų šventinio stalo tradiciškai patiekiamas žuvies pyragas. Šis receptas yra mano mėgstamiausios močiutės patiekalas. Į pyragą įeinanti tešla paruošiama labai greitai ir iš minimalaus kiekio ingredientų. Beje, ji visada iškepa ir tinka bet kokiems pyragams ir bandelėms. Šiam pyragui galite naudoti bet kokią žuvį, net konservuotą.
Žingsnis 1
Žuvį išdarinėkite ir pašalinkite kaulus. Ryžius 20 minučių virkite dviejuose puodeliuose vandens. Susmulkinkite svogūnus ir lengvai pakepinkite juos keptuvėje aliejuje.
Žingsnis 2
Paruoškite "Opara", iš jos bus išminkyta tešla. Sumaišykite pusantro puodelio šilto vandens, du valgomuosius šaukštus cukraus be sklidinos masės ir tris valgomuosius šaukštus miltų su nedidele sklidina mase. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.
Žingsnis 3
Tada įmaišykite saulėgrąžų aliejų ir šaukštelį smulkios druskos be šaukštelio.
Žingsnis 4
Palaipsniui į tešlą įmaišykite tris puodelius persijotų miltų. Nuolat energingai maišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.
Žingsnis 5
Ant miltais pabarstyto stalo užminkykite tvirtą, tirštą tešlą ir supjaustykite į dvi lygias dalis.
Žingsnis 6
Paimkite vieną gabalėlį ir iškočiokite jį ant kepimo skardos formos, kad būtų maždaug 1 cm storio.
Žingsnis 7
Ant aliejumi pateptos kepimo skardos dėkite iškočiotą tešlą ir ant jos tolygiai išdėliokite žuvį. Pagardinkite druska ir pipirais. Šiuo etapu ant žuvies taip pat galite uždėti kelis lauro lapelius.
Žingsnis 8
Tada ant žuvies uždėkite ryžių sluoksnį.
Žingsnis 9
Tada ant viršaus paskleiskite svogūnus.
Žingsnis 10
Antrąją tešlos dalį iškočiokite taip pat, kaip ir pirmąją, ir uždėkite ant pyrago viršaus. Kraštų nereikia prispausti, tešlos sluoksniai susijungs orkaitėje. Palei pyrago vidurį padarykite tris įpjovas. Tai daroma tam, kad šviežia žuvis geriau iškeptų ir išsiskirtų drėgmės perteklius. Pyragą kepkite orkaitėje 40 minučių 220 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos