Publikavimo data: 2025-08-17
Pilafas ant atviros ugnies puode
Labai ilgai ieškojau įvairių plovo receptų, išbandžiau daugybę jų. Ir pagaliau radau tokį, kuris patinka visiems šeimos nariams be išimties. Nėra nieko skanesnio už trapų, kvapnų plovą.
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite šiaudeliais, ne itin smulkiai. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Ryžius mirkykite apie 15-20 minučių. Baravykus mirkykite atskirai.
Žingsnis 2
Užkurkite ugnį ir įkaitinkite katilą. Įpilkite augalinio aliejaus.
Žingsnis 3
Kepkite mėsą verdančiame aliejuje. Druska.
Žingsnis 4
Sudėkite svogūnus į katilą ir kepkite apie 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 5
Tada sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas ir virkite, kol suminkštės.
Žingsnis 6
Sudėkite baravykus, zirą, pipirus, druską ir česnako galvutę. Supilkite nuplautus ryžius, išlyginkite ir užpilkite vandeniu vos virš ryžių lygio.
Žingsnis 7
Kai ryžiai bus paruošti, nukelkite katilą nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite kuriam laikui prisitraukti.
Kategorijos