Publikavimo data: 2024-03-29
Pilavas katile
Kaip virti plovą katile? Uzbekų plovo neįmanoma pasigaminti be kokybiškos avienos ir kurdų taukų. Beje, naminiam ir skaniam plovui ant ugnies geriausiai tinka iš kumpio išpjauta mėsa. Ji, jei ruošiama pagal plovo ant ugnies receptą, būna sultinga ir minkšta. Papasakosime, kaip tai padaryti žingsnis po žingsnio.
Žingsnis 1
Paruoškite katilą plovui. Pastatykite katilą ant ugnies ir įkaitinkite. Jame ištirpinkite kurdiškus riebalus ir iš karto išimkite iešmelius.
Žingsnis 2
Paruoškite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą plovui). Į katilą suberkite smulkintus svogūnus ir pakepinkite juos, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite mėsą ir kepkite ją 5-7 minutes. Į katilą sudėkite morkas, zirą, maltą kalendrą ir džiovintą baravyką. Mišinį užpilkite 2 litrais karšto vandens. Troškinkite zirvaką 1 valandą.
Žingsnis 3
Katile išvirkite plovą. Į cirvaką suberkite iš anksto nuplautus ryžius. Jei gauto sultinio užtenka, vandens pilti nereikia. Priešingu atveju skysčio pilkite tiek, kad jis plovas apsemtų 2 pirštus. Palikite plovą 20-30 minučių, kol ryžiai bus paruošti. Leiskite plovui išsivirti 40 minučių.
Kategorijos