Publikavimo data: 2024-04-06
Pilavas su avinžirniais multicooker keptuvėje
Vegetarams tinka plovas su avinžirniais. Avinžirniuose yra daug baltymų, todėl jie gali pakeisti mėsą. Pilavas verdamas su sultenėmis, pistacijomis, daržovėmis ir daugybe prieskonių. Kadangi patiekalas gaminamas daugiafunkcinėje keptuvėje, jam ruošti sunaudojamas minimalus kiekis aliejaus.
Žingsnis 1
Paruoškite avinžirnius ir daržoves. Nuplautus avinžirnius virkite puode ant silpnos ugnies 40 minučių. Į multicookerio dubenį supilkite aliejų. Sudėkite į jį svogūnus ir morkas, kepkite "kepimo" režimu 20 minučių. Po to sudėkite zirą, karį ir avinžirnius. Kepkite "kepimo" režimu dar 10 minučių.
Žingsnis 2
Sudėkite likusius produktus ir baigkite kepti. Praėjus nurodytam laikui, atidarykite dangtį, į multicookerį sudėkite kubeliais supjaustytą moliūgą ir sultenes, toliau kepkite "kepimo" režimu dar 15 minučių. Tada supilkite ryžius, įpilkite verdančio vandens ir druskos. Į vidurį įdėkite česnako galvutę ir įjunkite "plovo" režimą. Likus kelioms minutėms iki programos pabaigos (laikas nustatomas automatiškai), suberkite pistacijas. Prieš patiekdami išimkite česnakus iš patiekalo.
Kategorijos