Publikavimo data: 2025-08-16
Pilavas su bulguru ir ryžiais
Bulgur pirmą kartą buvo pradėtas valgyti daugiau nei prieš 3000 metų Artimuosiuose Rytuose. Tai tas pats produktas, kaip ir kviečiai, tačiau ruošiamas ypatingu būdu. Grūdai pirmiausia apdorojami karštais garais, išdžiovinami ir susmulkinami. Mūsų šalyje plovas gaminamas tik iš ryžių. Turkijoje šis patiekalas tradiciškai ruošiamas pridedant stambaus malimo bulguro. Pilavas su bulguru ir ryžiais yra sotus, labai skanus ir aromatingas.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite grūdais. Į keptuvę įdėkite sviesto. Įkaitinkite jį. Supilkite bulgurą. Kepkite, kol lengvai paruduos. Suberkite ryžius, išmaišykite. Virkite 1-2 minutes. Supilkite 4 puodelius vandens. Pagardinkite druska. Supilkite šafraną ir papriką. Virkite po dangčiu ant silpnos ugnies 20 minučių. Nuimkite nuo viryklės. Palikite kruopas 10 minučių garuose.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą ir daržoves. Svogūną 2-3 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje. Sudėkite morkas, išmaišykite. Kepkite 2-3 minutes. Sudėkite mėsą. Įpilkite 1 puodelį vandens. Uždenkite dangčiu. Virkite ant silpnos ugnies 30 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais. Virkite dar 10 minučių, kol mėsa išvirs.
Kategorijos