Publikavimo data: 2024-03-29
Pilavas su bulguru multicooker keptuvėje
Bulgur yra puikus įprastų grūdų pakaitalas. Virti, džiovinti ir malti kviečių grūdai Artimųjų Rytų gyventojų mityboje naudojami jau daugiau kaip 3500 metų. Bulguro nauda neįkainojama - jame yra B grupės vitaminų, vitamino E, geležies, kalcio, fosforo, vario ir kitų mikroelementų. Be to, šios kruopos yra puikus produktas sergantiesiems diabetu. Visiems bulguro mėgėjams rekomenduojame išbandyti plovą iš šių kruopų - jis gaunasi labai skanus!
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o morkas - plonais griežinėliais. Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus. Ant vidutinės ugnies 2-3 min. pakepinkite svogūną ir suberkite morkas. Maišydami kepkite daržoves 5 minutes.
Žingsnis 3
Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite griežinėliais supjaustytą vištienos filė. Maišydami kepkite 5 minutes ant vidutinės ugnies. Likus minutei iki filė kepimo pabaigos pabarstykite vištieną druska ir prieskoniais.
Žingsnis 4
Sudėkite daržoves ir vištieną į multicooker dubenį. Tolygiai paskirstykite ingredientus ant dubens dugno ir ant jų atsargiai sudėkite nuplautą bulgurą.
Žingsnis 5
Bulgur pabarstykite druska ir prieskoniais ir į multicookerio dubenį sudėkite nuluptas česnako skilteles.
Žingsnis 6
Į multicookerio dubenį įpilkite 2 puodelius vandens. Vandens turi būti tiek, kad jis būtų maždaug 1 cm virš kruopų.
Žingsnis 7
Įjunkite "Pilaf" programą ir virkite bulgurą, kol pasigirs garsinis signalas. Po to išmaišykite plovą ir leiskite jam virti dar 5 minutes. Gero apetito!
Kategorijos