Pilavas su jūros gėrybėmis orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Pilavas su jūros gėrybėmis orkaitėje

Orkaitėje keptas plovas su jūros gėrybėmis - puikus tradicinio plovo su mėsa pakaitalas. Jis būna lengvesnis, puresnis ir sveikesnis. Plovas būna maistingas, kvapnus ir labai apetitiškas. Patiekalas puikiai tinka pietums arba vakarienei kaip savarankiškas patiekalas. Galite jį patiekti ant stalo svečiams ir būti tikri, kad jis padarys įspūdį. Galite eksperimentuoti su jūros gėrybių sudėtimi, galite pridėti mėgstamų prieskonių. Viskas jūsų rankose. Gero apetito!
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
122 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pilavas su jūros gėrybėmis orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite jūros gėrybes. Supjaustykite žuvį mažais gabalėliais. Nulupkite krevečių vidų. Kalmarus supjaustykite mažomis juostelėmis.

Žingsnis 2

Pilavas su jūros gėrybėmis orkaitėje Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto ir supilkite visą alyvuogių aliejų. Į keptuvę sudėkite askaloninius česnakus ir grybus. Viską kartu kepkite 3-4 minutes. Perkelkite mišinį į didelį dubenį.

Žingsnis 3

Pilavas su jūros gėrybėmis orkaitėje Žingsnis 3
Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite likusį alyvuogių aliejų. Kartais pamaišydami kepkite ryžius 2 minutes. Ryžius supilkite į gilų kepimo indą. Į keptuvę supilkite vyną ir sultinį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir supilkite į keptuvę grietinėlę. Įmaišykite petražoles ir išmaišykite.

Žingsnis 4

Pilavas su jūros gėrybėmis orkaitėje Žingsnis 4
Į formą su ryžiais sudėkite žuvį, grybų mišinį ir užpilkite gautu padažu. Viską gerai išmaišykite ir siųskite į 200 °C temperatūros orkaitę 30-35 min. Praėjus šiam laikui į ryžius ir žuvį sudėkite krevetes ir kalmarus. Vėl viską gerai išmaišykite ir pašaukite į orkaitę dar 4-5 minutėms, kol ryžiai išvirs.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos