Publikavimo data: 2024-06-08
Pilavas su jūros gėrybėmis orkaitėje
Orkaitėje keptas plovas su jūros gėrybėmis - puikus tradicinio plovo su mėsa pakaitalas. Jis būna lengvesnis, puresnis ir sveikesnis. Plovas būna maistingas, kvapnus ir labai apetitiškas. Patiekalas puikiai tinka pietums arba vakarienei kaip savarankiškas patiekalas. Galite jį patiekti ant stalo svečiams ir būti tikri, kad jis padarys įspūdį. Galite eksperimentuoti su jūros gėrybių sudėtimi, galite pridėti mėgstamų prieskonių. Viskas jūsų rankose. Gero apetito!
Žingsnis 1
Paruoškite jūros gėrybes. Supjaustykite žuvį mažais gabalėliais. Nulupkite krevečių vidų. Kalmarus supjaustykite mažomis juostelėmis.
Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto ir supilkite visą alyvuogių aliejų. Į keptuvę sudėkite askaloninius česnakus ir grybus. Viską kartu kepkite 3-4 minutes. Perkelkite mišinį į didelį dubenį.
Žingsnis 3
Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite likusį alyvuogių aliejų. Kartais pamaišydami kepkite ryžius 2 minutes. Ryžius supilkite į gilų kepimo indą. Į keptuvę supilkite vyną ir sultinį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir supilkite į keptuvę grietinėlę. Įmaišykite petražoles ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Į formą su ryžiais sudėkite žuvį, grybų mišinį ir užpilkite gautu padažu. Viską gerai išmaišykite ir siųskite į 200 °C temperatūros orkaitę 30-35 min. Praėjus šiam laikui į ryžius ir žuvį sudėkite krevetes ir kalmarus. Vėl viską gerai išmaišykite ir pašaukite į orkaitę dar 4-5 minutėms, kol ryžiai išvirs.
Kategorijos