Pilavas su kiauliena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Pilavas su kiauliena

Gražus, skanus ir sotus plovas. Tinka pietums arba vakarienei.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
150 min.
Kalorijos
225 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.1/5 (29 bal.)

Žingsnis 1

Pilavas su kiauliena Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais (mano buvo maždaug po 6-7 cm).

Žingsnis 2

Pilavas su kiauliena Žingsnis 2
Morkas supjaustykite šiaudeliais, o svogūnus - pusžiedžiais.

Žingsnis 3

Pilavas su kiauliena Žingsnis 3
Į katilą įpilkite 300 ml augalinio aliejaus ir, kai aliejus įkais, sudėkite mėsą.

Žingsnis 4

Pilavas su kiauliena Žingsnis 4
Kepkite mėsą ant didelės ugnies 15-20 minučių, nuolat maišydami.

Žingsnis 5

Pilavas su kiauliena Žingsnis 5
Sudėkite svogūnus. Kepkite 15 minučių. Nuolat maišykite, kad svogūnai nesudegtų.

Žingsnis 6

Pilavas su kiauliena Žingsnis 6
Perkelkite morkas į katilą. Kepkite dar 15 minučių, kad morkos suminkštėtų. Įberkite plovo prieskonių (kokių tik mėgstate). Išmaišykite.

Žingsnis 7

Pilavas su kiauliena Žingsnis 7
Į katilą supilkite verdantį vandenį. Vanduo turi apsemti mėsą ir daržoves. Pagal skonį pasūdykite. Troškinkite ant didelės ugnies 20-25 minutes.

Žingsnis 8

Pilavas su kiauliena Žingsnis 8
Ant viršaus sudėkite kelis kartus nuplautus ryžius. Tolygiai paskleiskite juos po visą paviršių. Atsargiai supilkite verdantį vandenį per sietelį, kad jis 2 cm apsemtų ryžius.

Žingsnis 9

Pilavas su kiauliena Žingsnis 9
Įdėkite dvi česnako galvutes. Virkite ant didelės ugnies apie 10-15 minučių, kol nuo ryžių paviršiaus išgaruos vanduo.

Žingsnis 10

Pilavas su kiauliena Žingsnis 10
Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą. Ryžius suberkite į gūžę, viršuje iki pat apačios padarykite įdubimus.

Žingsnis 11

Pilavas su kiauliena Žingsnis 11
Uždenkite gilia lėkšte, kad ryžiai garuotų. palikite lėkštę maždaug 20 minučių. Pažiūrėkite, kada ryžiai bus paruošti.

Žingsnis 12

Pilavas su kiauliena Žingsnis 12
Išimkite česnaką, išmaišykite plovą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, plovas, ryžių patiekalai, grūdų patiekalai, receptų knyga, plovas su sultenėmis, plovas su džiovintais vaisiais, jautienos vakarienė, plovas su abrikosais

Kategorijos