Gražus, skanus ir sotus plovas. Tinka pietums arba vakarienei.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais (mano buvo maždaug po 6-7 cm).
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite šiaudeliais, o svogūnus - pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Į katilą įpilkite 300 ml augalinio aliejaus ir, kai aliejus įkais, sudėkite mėsą.
Žingsnis 4
Kepkite mėsą ant didelės ugnies 15-20 minučių, nuolat maišydami.
Žingsnis 5
Sudėkite svogūnus. Kepkite 15 minučių. Nuolat maišykite, kad svogūnai nesudegtų.
Žingsnis 6
Perkelkite morkas į katilą. Kepkite dar 15 minučių, kad morkos suminkštėtų. Įberkite plovo prieskonių (kokių tik mėgstate). Išmaišykite.
Žingsnis 7
Į katilą supilkite verdantį vandenį. Vanduo turi apsemti mėsą ir daržoves. Pagal skonį pasūdykite. Troškinkite ant didelės ugnies 20-25 minutes.
Žingsnis 8
Ant viršaus sudėkite kelis kartus nuplautus ryžius. Tolygiai paskleiskite juos po visą paviršių. Atsargiai supilkite verdantį vandenį per sietelį, kad jis 2 cm apsemtų ryžius.
Žingsnis 9
Įdėkite dvi česnako galvutes. Virkite ant didelės ugnies apie 10-15 minučių, kol nuo ryžių paviršiaus išgaruos vanduo.
Žingsnis 10
Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą. Ryžius suberkite į gūžę, viršuje iki pat apačios padarykite įdubimus.
Žingsnis 11
Uždenkite gilia lėkšte, kad ryžiai garuotų. palikite lėkštę maždaug 20 minučių. Pažiūrėkite, kada ryžiai bus paruošti.
Žingsnis 12
Išimkite česnaką, išmaišykite plovą.