Publikavimo data: 2025-08-17
Pilavas su kiauliena ir garuose virtais ryžiais
Šis plovo receptas labai skanus, su minkšta mėsa ir biriais ryžiais. Jį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai.
Žingsnis 1
Į puodą, kuriame bus verdamas plovas, įpilkite 50 ml saulėgrąžų aliejaus ir jį įkaitinkite. Sudėkite stambiai supjaustytą svogūną ir kepkite, kol jis taps auksinis.
Žingsnis 2
Supjaustykite morkas griežinėliais ir apie 5 minutes pakepinkite jas su svogūnais.
Žingsnis 3
Mėsą iš anksto marinuokite prieskoniuose, maždaug 10 minučių.
Žingsnis 4
Sudėkite mėsą prie daržovių, viską išmaišykite ir kepkite apie 15 minučių ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 5
Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus pomidorų pastos ir kepkite dar porą minučių.
Žingsnis 6
Mėsą užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų maždaug 2 cm. Palaukite, kol jis užvirs. Prireikus pamaišykite.
Žingsnis 7
Supilkite ryžius, pasūdykite, jei reikia, pagardinkite prieskoniais, išlyginkite, kad apsemtų mėsą. Į vidurį įdėkite česnako galvutę. 2 cm virš ryžių užpilkite verdančiu vandeniu. Nemaišykite.
Žingsnis 8
Kai vanduo pradės virti, padarykite punkcijas. Virkite, kol vanduo užvirs. Išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite 15 minučių pastovėti.
Kategorijos