Publikavimo data: 2024-02-04
Pilavas su kiauliena receptas
Jei tikėti legendomis, pirmasis plovas atsirado dar II-III a. pr. m. e. Apie tai, kad šis patiekalas buvo ruošiamas šventėms, užsimenama pasakų rinkinyje "Tūkstantis ir viena naktis". Šie ir kiti faktai rodo, kad plovas pas mus atkeliavo iš Rytų. Nors ne taip svarbu, kur atsirado plovas. Svarbu išmokti jį gaminti taip, kad būtų labai skanus!
Žingsnis 1
Nuplaukite kalendras, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Česnaką nuplaukite. Nulupkite morkas ir supjaustykite stambiais griežinėliais. Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Kiaulieną nuplaukite, nupjaukite venas ir supjaustykite stambiais kubeliais; ryžius kelis kartus nuplaukite po šaltu vandeniu. Paruoškite aukštą neprilimpančią keptuvę.
Žingsnis 2
Įkaitintame augaliniame aliejuje apkepkite morkas, kol jos taps auksinės spalvos. Tada sudėkite svogūną ir nuolat maišydami kepkite 2 minutes.
Žingsnis 3
Į daržoves sudėkite kiaulieną ir kepkite, kol išbėgs sultys ir kiauliena paruduos.
Žingsnis 4
Į puodą supilkite 200 g vandens, uždenkite ir ant silpnos ugnies virkite 20 minučių. Tada į troškintą mėsą ir daržoves suberkite prieskonius, pomidorų pastą, druską ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Ant viršaus sudėkite nuplautus ryžius, supilkite likusį vandenį ir išlyginkite ryžius, kad jie tolygiai padengtų daržoves ir mėsą.Prieš tai užvirinkite vandenį, kad greičiau išvirtų.
Žingsnis 6
Į vidurį įdėkite česnaką ir lengvai prispauskite prie dugno.
Žingsnis 7
Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite plovą ant silpnos ugnies, kol išvirs (15-20 minučių).
Žingsnis 8
Išvirtą plovą pabarstykite smulkintomis kalendromis ir patiekite.
Kategorijos