Publikavimo data: 2025-08-17
Pilavas su ryžiais ir kukurūzais
Plovas - nuo X a. Rytuose paplitęs patiekalas. Įvairios šalys turi savų jo gaminimo ypatumų. Pavyzdžiui, Tadžikistane plovas ruošiamas su aviena, vištiena arba jautiena. Maistui gaminti naudojami ketaus katilai. Daržovės ir mėsa kepamos ant avienos riebalų. Savo ruožtu uzbekai patiekalą gamina iš maltos mėsos, o ne iš mėsos gabaliukų. Pabandykite gaminti plovą su ryžiais ir kukurūzais europietišku būdu, receptas tikrai taps jūsų patiekalu.
Žingsnis 1
Susmulkinkite ingredientus. Mėsą ir morkas supjaustykite batonais, svogūną - pusžiedžiais. Česnaką palikite su sveikomis skiltelėmis. Keptuvėje aliejuje 7 minutes pakepinkite svogūną, sudėkite morkas ir kepkite dar 10 minučių. Tada sudėkite mėsą, ciberžolę ir supilkite šiek tiek vandens. Virkite 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite plovą. Į keptuvę suberkite ryžius, česnaką, zirą, kalendrą ir druską. Supilkite vandenį, kad jis apsemtų keptuvę 1 cm. Virkite apie 30 minučių, kol skystis išgaruos. Supilkite kukurūzus, išmaišykite ir virkite dar 5 minutes.
Kategorijos