Publikavimo data: 2024-04-06
Pilavas su vištiena puode
Kaip virti trapų plovą su vištiena puode? Šiam patiekalui idealiai tinka paukštienos krūtinėlė ir šlaunelės. Jei įmanoma, plovui pirkite kaimišką vištieną. Ji yra riebesnė, o mėsa neturi pašalinių kvapų.
Žingsnis 1
Pasigaminkite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą plovui). Į keptuvę storu dugnu įpilkite aliejaus ir įkaitinkite ją ant vidutinės ugnies. Jame pakaitomis kepkite svogūną, vištieną ir morkas, kol lengvai paruduos (kiekvienam produktui paprastai reikia 7-10 minučių). Apkeptus produktus sumaišykite ir įberkite prieskonių. Išmaišykite ir troškinkite kartu 3-5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite vištienos plovą puode. Į cirvaką sudėkite ryžius, česnako skilteles ir vandenį. Skystis turėtų padengti plovas 1-2 cm. Uždenkite puodą dangčiu ir 15-20 min. palaikykite ant vidutinės ugnies. Kai ryžiai sugers visą vandenį ir taps trapūs, nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite plovą 10-15 min. brinkti.
Kategorijos