Pilavas su vištienos krūtinėle pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Pilavas su vištienos krūtinėle

Plovas yra tradicinis rytietiškos virtuvės patiekalas, plačiai paplitęs Vidurinės Azijos šalyse ir posovietinėje erdvėje. Klasikinis plovas gaminamas iš ryžių ir mėsos, pridedant svogūnų, morkų ir prieskonių. Ruošiant šį patiekalą labai svarbu laikytis proporcijų, kad jis gautųsi trapus. Šiame recepte naudojama vištiena, todėl plovas yra prieinamesnis. Be to, plovas su vištiena yra mažiau riebus ir lengvas.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
152 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
19 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.65/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pilavas su vištienos krūtinėle Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite mažais 1 cm storio griežinėliais.

Žingsnis 2

Pilavas su vištienos krūtinėle Žingsnis 2
Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais.

Žingsnis 3

Pilavas su vištienos krūtinėle Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite plonomis plunksnelėmis.

Žingsnis 4

Pilavas su vištienos krūtinėle Žingsnis 4
Įkaitinkite gilią keptuvę, puodą storu dugnu arba katilą. Įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite vištienos filė. Kepkite ją 3 minutes, kol įgaus auksinę spalvą, ant didelės ugnies.

Žingsnis 5

Pilavas su vištienos krūtinėle Žingsnis 5
Sumažinkite kaitrą iki vidutinio stiprumo. Į vištieną suberkite svogūnus ir kepkite dar 5 minutes.

Žingsnis 6

Pilavas su vištienos krūtinėle Žingsnis 6
Sudėkite morkas ir kepkite dar 3 minutes.

Žingsnis 7

Pilavas su vištienos krūtinėle Žingsnis 7
Mėsą ir daržoves pagardinkite druska ir pipirais. Įberkite plovo prieskonių. Išmaišykite.

Žingsnis 8

Pilavas su vištienos krūtinėle Žingsnis 8
Supilkite ryžius į katilą ir išlyginkite juos į tolygų sluoksnį. Nieko nemaišykite.

Žingsnis 9

Pilavas su vištienos krūtinėle Žingsnis 9
Į katilą įpilkite 2 puodelius šalto vandens. Jis turi visiškai apsemti ingredientus.

Žingsnis 10

Pilavas su vištienos krūtinėle Žingsnis 10
Į ryžius suberkite nesmulkintas česnako skilteles. Šiek tiek pasūdykite vandenį ir uždenkite katilą dangčiu. Virkite plovą apie 20-30 minučių ant mažos ugnies, kol sugers vandenį.

Žingsnis 11

Pilavas su vištienos krūtinėle Žingsnis 11
Pilavas su vištiena paruoštas. Patiekite patiekalą papuošę šviežia kalendra.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos