Publikavimo data: 2024-03-31
Pilavas su vištienos krūtinėle
Plovas yra tradicinis rytietiškos virtuvės patiekalas, plačiai paplitęs Vidurinės Azijos šalyse ir posovietinėje erdvėje. Klasikinis plovas gaminamas iš ryžių ir mėsos, pridedant svogūnų, morkų ir prieskonių. Ruošiant šį patiekalą labai svarbu laikytis proporcijų, kad jis gautųsi trapus. Šiame recepte naudojama vištiena, todėl plovas yra prieinamesnis. Be to, plovas su vištiena yra mažiau riebus ir lengvas.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite mažais 1 cm storio griežinėliais.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite plonomis plunksnelėmis.
Žingsnis 4
Įkaitinkite gilią keptuvę, puodą storu dugnu arba katilą. Įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite vištienos filė. Kepkite ją 3 minutes, kol įgaus auksinę spalvą, ant didelės ugnies.
Žingsnis 5
Sumažinkite kaitrą iki vidutinio stiprumo. Į vištieną suberkite svogūnus ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 6
Sudėkite morkas ir kepkite dar 3 minutes.
Žingsnis 7
Mėsą ir daržoves pagardinkite druska ir pipirais. Įberkite plovo prieskonių. Išmaišykite.
Žingsnis 8
Supilkite ryžius į katilą ir išlyginkite juos į tolygų sluoksnį. Nieko nemaišykite.
Žingsnis 9
Į katilą įpilkite 2 puodelius šalto vandens. Jis turi visiškai apsemti ingredientus.
Žingsnis 10
Į ryžius suberkite nesmulkintas česnako skilteles. Šiek tiek pasūdykite vandenį ir uždenkite katilą dangčiu. Virkite plovą apie 20-30 minučių ant mažos ugnies, kol sugers vandenį.
Žingsnis 11
Pilavas su vištiena paruoštas. Patiekite patiekalą papuošę šviežia kalendra.
Kategorijos