Publikavimo data: 2024-06-08
Pilaviniai ryžiai
"Pilav" - tai ryžiai, virti pagal turkų tradicijas. Daugelis žmonių šį patiekalą painioja su plovu. Pilavas yra trapių ryžių su mėsa, daržovėmis, riešutais, vaisiais, prieskoniais ir kitais priedais garnyras. Ryžiai turi būti trapūs. Kad ryžiai neišvirtų ir nesuliptų, verdant geriau rinktis garuose virtą rūšį. Pagal šį receptą "Pilav" verdamas be mėsos, bet ant vištienos sultinio. Tie, kurie yra vegetarai, sultinį gali pakeisti vandeniu.
Žingsnis 1
Paruoškite Pilau ryžius. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies. Supilkite aliejų. Sudėkite paprikas ir svogūnus. Įberkite druskos, pipirų pagal skonį. Kepkite 4-5 minutes. Į daržoves suberkite ryžius, išmaišykite ir kepkite dar 3-5 min. Supilkite vištienos sultinį. Įdėkite lauro lapą ir apelsino žievelę. Užvirinkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Kai sultinys užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 20-25 minutes. Sudėkite patiekalą su migdolais, išmaišykite. Palikite pilavę po dangčiu dar 10 minučių, kad ryžiai "pabaigtų" virti.
Kategorijos