Publikavimo data: 2024-03-26
Pita ritinys
Ploną armėnišką pitos ritinėlį galima gaminti su įvairiais įdarais. Darbo dienos pietums įdarui galite naudoti kiaušinius ir krabų lazdeles. Šventiniam stalui - raudonosios žuvies, ikrų, sūrių. Bet kokiu atveju pitos vyniotinį reikėtų lengvai apkepti keptuvėje, kad jis būtų traškesnis ir skanesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite 1-ąjį įdarą. Paprikas perpjaukite pusiau ir 20 min. kepkite 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje. Nuimkite odelę ir supjaustykite griežinėliais. Kol paprikos kepa, dubenėlyje sumaišykite majonezą, garstyčias, pusę krapų, druską ir pipirus.
Žingsnis 2
Paruoškite 2-ąjį įdarą. Į gilų dubenį sudėkite kambario temperatūros kreminį sūrį. Sumaišykite žoleles su sūriu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Pasigaminkite pitos suktinukus. Ant pjaustymo paviršiaus padėkite 2 pitos lakštus. Vieną iš jų patepkite majonezo ir garstyčių mišiniu ir sudėkite paprikos griežinėlius. Ant antro lakšto užtepkite sūrio įdaro ir ant viršaus sudėkite žuvį. Susukite abu lavašus į ritinėlius.
Kategorijos