Pita samsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Pita samsa

Pita samsa su malta mėsa - greitas ir paprastas skanių kepinių receptas. Jis ruošiamas su malta vištiena. Maltos mėsos galima nusipirkti parduotuvėje arba pasigaminti patiems. Samsa yra nacionalinis uzbekų patiekalas. Tradiciškai tėvynėje samsa ruošiama su pusiau riebios avienos įdaru. Vištienos trikampėliai lavaše - tai dietinė patiekalo versija, kuri pasitarnaus kaip sotus užkandis.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
217 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
14 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, sezamo sėklos, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pita samsa Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Maltą mėsą sudėkite į gilų dubenį. Į mėsą sudėkite svogūną ir išmaišykite. Įberkite druskos, pipirų, paprikos ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Pita samsa Žingsnis 2
Paruoškite samosą. Supjaustykite pitą į 4 dalis. Kiekvieną lavašo gabalėlį patepkite minkštu sviestu. Ant pitos krašto dėkite 1,5 valgomojo šaukšto maltos mėsos. Apvyniokite pitą įstrižai, kad susidarytų trikampis. Nuo kiaušinio atskirtą trynį išmaišykite šakute ir sutepkite samsą. Pabarstykite gabalėlius sezamo sėklomis. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Ant kepimo skardos sudėkite tešlą. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių pagal Celsijų, 25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos