Publikavimo data: 2024-05-01
Pita samsa
Pita samsa su malta mėsa - greitas ir paprastas skanių kepinių receptas. Jis ruošiamas su malta vištiena. Maltos mėsos galima nusipirkti parduotuvėje arba pasigaminti patiems. Samsa yra nacionalinis uzbekų patiekalas. Tradiciškai tėvynėje samsa ruošiama su pusiau riebios avienos įdaru. Vištienos trikampėliai lavaše - tai dietinė patiekalo versija, kuri pasitarnaus kaip sotus užkandis.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Maltą mėsą sudėkite į gilų dubenį. Į mėsą sudėkite svogūną ir išmaišykite. Įberkite druskos, pipirų, paprikos ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite samosą. Supjaustykite pitą į 4 dalis. Kiekvieną lavašo gabalėlį patepkite minkštu sviestu. Ant pitos krašto dėkite 1,5 valgomojo šaukšto maltos mėsos. Apvyniokite pitą įstrižai, kad susidarytų trikampis. Nuo kiaušinio atskirtą trynį išmaišykite šakute ir sutepkite samsą. Pabarstykite gabalėlius sezamo sėklomis. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Ant kepimo skardos sudėkite tešlą. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių pagal Celsijų, 25 minutes.
Kategorijos