Publikavimo data: 2025-08-18
Pitos duonos, varškės ir vištienos filė kefyro įdare
Pitos duonos, varškės ir vištienos filė kefyro įdare - įdomus, sveikas ir visai nesunkiai paruošiamas patiekalas. Dėl paruoštų pitos lakštų jums nereikės vargti su tešla. Užteks tik paruošti įdarą. Patiekalą galima paruošti vakare ir tiesiog pašildyti pusryčiams.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje suplakite kefyrą su kiaušiniais ir žiupsneliu druskos. Sumaišykite tarkuotą dešros sūrį su varške, šiek tiek pasūdykite. Vištienos filė supjaustykite nedideliais kubeliais. Kepkite ją keptuvėje, įkaitintoje su augaliniu aliejumi, kol įgaus auksinę spalvą. Pasūdykite ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Padėkite pitos lakštą ant kepimo skardos taip, kad viena jo pusė liktų laisvu kraštu žemyn. Tada paimkite antrąjį pitos lakštą ir perpjaukite jį į tris dalis. Pirmąją dalį pamerkite į kefyro ir kiaušinio mišinį ir padėkite ant sausos pitos ant kepimo skardos.
Žingsnis 3
Dabar uždėkite pusę varškės ir sūrio mišinio. Uždenkite 1/3 kiaušinyje ir kefyre mirkytos pitos. Tada dėkite sluoksnį keptos vištienos filė ir vėl uždenkite kefyre mirkyta pita duona.
Žingsnis 4
Ant viršaus uždėkite likusį sūrį ir varškę ir uždenkite laisvu apatinės pitos kraštu. Paimkite dar vieną lakštą ir juo uždenkite kepsnį taip, kad būtų uždengti šonai. Viską užpilkite likusiu kefyro ir kiaušinių mišiniu. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Kategorijos