Publikavimo data: 2024-02-04
Pitos lazanija receptas
Lazanija būna skani su bet kokiu įdaru: maltiniais, špinatais, grybais ar daržovėmis su bešamelio padažu. O jei pakeistumėte pagrindą ir orkaitėje pagamintumėte paprastą lazaniją iš pitos duonos? Tai bus itališkas patiekalas su armėnišku akcentu. Pitos lazaniją galima drąsiai vadinti "tingine", nes ji iškepa greičiau nei klasikinė lazanija, tačiau skoniu nenusileidžia.
Žingsnis 1
Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite morkas, nulupkite ir smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną. Smulkiai sutarkuokite sūrį ir pašildykite pieną. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą: maltą mėsą kepkite įkaitintame aliejuje, kol pakeis spalvą. Sudėkite svogūnus, morkas, druską ir pipirus ir kepkite, kol mėsa įpusės kepti (apie 7 min.).Kad kepant mėsa nesuliptų, ją stipriai sutrinkite plaktuvu ir mentele.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą: atskirame dubenyje ištirpinkite sviestą, supilkite miltus ir maišydami kepkite, kol taps auksinės spalvos. Nenustodami maišyti plona srovele supilkite karštą pieną. Virkite, kol sutirštės, ant silpnos ugnies.
Žingsnis 4
Sudėkite lazaniją: pitos lakštus supjaustykite į kelias dalis pagal kepimo indo dydį. Ant formos dugno supilkite šiek tiek padažo, išdėliokite pitą, ant jos paskleiskite faršą ir užpilkite šiek tiek padažo. Tą patį padarykite su likusiais lakštais, faršu ir padažu.
Žingsnis 5
Lazanijos viršaus viršų uždenkite malta mėsa, užpilkite likusiu padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Dėkite formą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 20-30 minučių.
Žingsnis 6
Paruoštą lazaniją supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Kategorijos