Publikavimo data: 2024-05-19
Pitos pyragas su bulvėmis
Pitos pyragas su bulvėmis yra tiesiog dievo dovana, jei nenorite vargti su tešla. Toks pyragas gaunasi gražus, skanus, sotus, su traškia plutele. Labai svarbu, kad pitą užpilti padažu, kad ji neišdžiūtų. Padažui sumaišykite kiaušinį su grietine, majonezu arba pienu, skoniui pagerinti galite įdėti garstyčių, prieskonių ir prieskoninių žolelių. Su įdaru taip pat galite eksperimentuoti. Jei į jį įdėsite sūrio ir žolelių, jis taps kvapnus ir tirštas. Pitos pyragas kepamas orkaitėje apie 20-30 minučių.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Bulves stambiai supjaustykite, 25 minutes virkite pasūdytame vandenyje. Nusausinkite ir sutrinkite bulves. Smulkiai supjaustykite krapus ir suberkite į bulves. Išmaišykite. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą, kuriuo padengsite pitą. Kiaušinius su grietine ir muskato riešutu plakite plaktuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Į formą įdėkite pyragą. Kepimo formą ištepkite sviestu. Į formą įdėkite pirmąjį pitos lakštą. Kiaušinio ir grietinės mišiniu patepkite pitos dugną ir šonus. Ant viršaus uždėkite antrąjį lakštą ir aptepkite padažu. Užtepkite pusę bulvių košės ir pusę sūrio. Visiškai uždenkite vienos pitos kraštus, aptepkite padažu. Užtepkite likusią bulvių košę ir sūrį, uždenkite antrosios pitos kraštus, aptepkite likusiu padažu.
Žingsnis 4
Iškepkite pitos pyragą su bulvėmis. Pyragą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos