Publikavimo data: 2024-05-25
Pitos pyragas su kopūstais
Kai nėra laiko, bet norite skaniai pamaitinti šeimą, galite pasinaudoti pitos pyrago su kopūstais receptu. Jums nereikia minkyti kepimui skirtos tešlos, tiesiog paruoškite kopūstų įdarą, suformuokite pyragą ir iškepkite jį orkaitėje. Su įdaro sudėtimi galite eksperimentuoti: imkite įvairių rūšių kopūstų, pridėkite daržovių, mėsos, grybų ar kiaušinių. Yra daugybė variantų, tačiau bet kuriuo atveju skanus pyragas bus paruoštas per valandą.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų, pakepinkite svogūną ir morką 7-8 minutes. Sudėkite pomidorus ir kepkite 5 minutes. Sudėkite kopūstus, išmaišykite ir kepkite toliau. Kai kopūstų tūris sumažės, įberkite ½ šaukštelio druskos ir pipirų, supilkite ½ puodelio verdančio vandens ir troškinkite ant vidutinės ugnies, kol kopūstai išvirs, apie 10-15 minučių. Tada išjunkite ugnį ir atvėsinkite faršą.
Žingsnis 2
Pasigaminkite pitos suktinukus. Užtepkite įdarą ant pitos, susukite ritinėlį ir peiliu supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir grietinę, įberkite druskos ir išmaišykite dubenyje.
Žingsnis 4
Paruoškite pyragą ir pašaukite jį į orkaitę. Sudėkite ritinio gabalėlius į formą, užpilkite juos pieno ir kiaušinių mišiniu ir pašaukite į 200 C temperatūros orkaitę 25 minutėms.
Kategorijos