Publikavimo data: 2024-05-25
Plakta manų košė su uogomis
Daugelis žmonių vaikystėje nemėgo manų kruopų košės - vieni dėl skonio, kiti dėl nemalonių gumuliukų. Tačiau jei namuose su meile paruošite manų kruopų košę, gausite subtilų ir skanų patiekalą, kuris tikrai neliks nesuvalgytas. O kad košė taptų dar įdomesnė ir skanesnė, į ją įmaišykite uogų. Šiame recepte naudojamos šviežios spanguolės. Jos neįtikėtinai naudingos žmonėms. Jose yra būtinų organinių rūgščių, vitaminų ir mineralinių medžiagų.
Žingsnis 1
Iš spanguolių išspauskite sultis. Tam naudokite keliais sluoksniais sulankstytą marlę arba sietelį. Neišmeskite uogų odelės, jos prireiks vėliau.
Žingsnis 2
Į dubenį įdėkite spanguolių odeles, užpilkite vandeniu ir užkaiskite. Užvirus odelėms, virkite jas 5 minutes.
Žingsnis 3
Gautą kompotą pertrinkite per sietelį.
Žingsnis 4
Kompotą vėl uždėkite ant ugnies. Kai skystis užvirs, plona srovele nuolat maišydami supilkite manų kruopas. Taip neliks gumuliukų. Suberkite cukrų ir išmaišykite. Virkite košę 5 minutes, kol sutirštės.
Žingsnis 5
Šiek tiek atvėsinkite manų kruopas ir sumaišykite su šviežiai spaustomis spanguolių sultimis. Košę išplakite mikseriu arba panardinamuoju maišytuvu, kad ji būtų oro konsistencijos.
Žingsnis 6
Išpilstykite košę į lėkštes. Papuoškite plakta grietinėle ir džiovintomis spanguolėmis. Gero apetito!
Kategorijos