Publikavimo data: 2024-06-16
Plikyti vegetariški kepti pyragėliai su bulvėmis
Kepti pyragaičiai su bulvėmis yra mėgstamiausias visų laikų kepinys. Tokio populiarumo jie nusipelnė ne tik dėl paprasto paruošimo ir nebrangių produktų, bet ir dėl savo skonio. Nepaisant to, kad juose nėra gyvulinių riebalų ir mėsos, jie patys yra aromatingi, su rausva plutele. Mielinė tešla yra minkšta ir puri. Jie ypač patiks vegetarams.
Žingsnis 1
Į dubenį su šiltu vandeniu suberkite druską, cukrų, augalinį aliejų, mieles ir išmaišykite. Įberkite šiek tiek miltų, išmaišykite, tada dalimis suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų 40-50 minučių. Po 20 minučių išminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite gabalėliais ir sutrinkite. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje. Supilkite svogūnus į bulvių košę, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į gabalėlius ir suformuokite rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite kočėlu į plokščią duoną. Į vidurį sudėkite įdarą. Užspauskite tešlos kraštus, kad susidarytų paplotėliai. Kepkite juos įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies 2 min. siūlėmis į apačią, kol taps auksiniai, tada apkepkite iš kitos pusės.
Kategorijos