Publikavimo data: 2024-06-13
"Plombière" ant grotelių.
"Plombier" keptuvėje - tai pyragas be kepimo, kurio skonis primena šaltą skanėstą. Pyragėliai gaminami iš varškės tešlos. Reikia imti riebios varškės, geriausia 9 proc. Puiku, jei ji bus kaimiška. Kremas impregnavimui - pieno ir grietinės pagrindu. Kaip sluoksnį galima naudoti tik grietinėlę arba pyragėlius užpilti tarkuotais riešutais ar kokoso drožlėmis. Tortą paruošite greičiau nei per valandą, tačiau jam reikės 2 valandų kambario temperatūroje ir 3 valandų šaldytuve, kad įsigertų.
Žingsnis 1
Paruoškite kremą. Kiaušinius sumaišykite su vanile, cukrumi, grietine, krakmolu ir miltais. Pieną kaitinkite ant vidutinės ugnies. Trečdalį karšto pieno sumaišykite su kiaušinių mišiniu, išmaišykite ir supilkite į puodą. Sumažinkite kaitrą iki silpnos. Nuolat maišydami virkite kremą, kol sutirštės. Tada išjunkite kaitlentę, sudėkite sviestą, gerai išmaišykite ir leiskite kremui atvėsti.
Žingsnis 2
Kol kremas šaldomas, išminkykite varškės tešlą. Varškę sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir vanile. Tada dalimis suberkite miltus ir sodą ir gerai išminkykite.
Žingsnis 3
Paruoškite pyragėlius. Iš tešlos suformuokite ritinį ir supjaustykite jį į 8 dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į maždaug 20 cm skersmens apskritimą, nelygius kraštus nupjaukite. Kiekvieną paplotėlį apkepkite ant sausos įkaitintos keptuvės iš abiejų pusių po 2-3 minutes. Stebėkite, kad jie neišdžiūtų. Iš tešlos likučių padarykite dar vieną paplotėlį, apkepkite ir atidėkite į šalį, kad galėtumėte patiekti.
Žingsnis 4
Suformuokite pyragą. Tinkamo skersmens plokščios lėkštės dugną ištepkite 1 valgomuoju šaukštu grietinėlės. Kiekvieną pyragą gerai aptepkite kremu, kiekvienam sluoksniui naudokite maždaug 2-3 valgomuosius šaukštus. Šonus aptepkite likusia grietinėle. Patiekti skirtą tortą sutrupinkite ir apibarstykite torto paviršių. Palikite desertą 2 val. kambario temperatūroje, tada dar 3 val. palaikykite šaldytuve.
Kategorijos