"Plombière" ant grotelių. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

"Plombière" ant grotelių.

"Plombier" keptuvėje - tai pyragas be kepimo, kurio skonis primena šaltą skanėstą. Pyragėliai gaminami iš varškės tešlos. Reikia imti riebios varškės, geriausia 9 proc. Puiku, jei ji bus kaimiška. Kremas impregnavimui - pieno ir grietinės pagrindu. Kaip sluoksnį galima naudoti tik grietinėlę arba pyragėlius užpilti tarkuotais riešutais ar kokoso drožlėmis. Tortą paruošite greičiau nei per valandą, tačiau jam reikės 2 valandų kambario temperatūroje ir 3 valandų šaldytuve, kad įsigertų.
Gaminimo laikas
345 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
227 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.21/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

"Plombière" ant grotelių. Žingsnis 1
Paruoškite kremą. Kiaušinius sumaišykite su vanile, cukrumi, grietine, krakmolu ir miltais. Pieną kaitinkite ant vidutinės ugnies. Trečdalį karšto pieno sumaišykite su kiaušinių mišiniu, išmaišykite ir supilkite į puodą. Sumažinkite kaitrą iki silpnos. Nuolat maišydami virkite kremą, kol sutirštės. Tada išjunkite kaitlentę, sudėkite sviestą, gerai išmaišykite ir leiskite kremui atvėsti.

Žingsnis 2

"Plombière" ant grotelių. Žingsnis 2
Kol kremas šaldomas, išminkykite varškės tešlą. Varškę sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir vanile. Tada dalimis suberkite miltus ir sodą ir gerai išminkykite.

Žingsnis 3

"Plombière" ant grotelių. Žingsnis 3
Paruoškite pyragėlius. Iš tešlos suformuokite ritinį ir supjaustykite jį į 8 dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į maždaug 20 cm skersmens apskritimą, nelygius kraštus nupjaukite. Kiekvieną paplotėlį apkepkite ant sausos įkaitintos keptuvės iš abiejų pusių po 2-3 minutes. Stebėkite, kad jie neišdžiūtų. Iš tešlos likučių padarykite dar vieną paplotėlį, apkepkite ir atidėkite į šalį, kad galėtumėte patiekti.

Žingsnis 4

"Plombière" ant grotelių. Žingsnis 4
Suformuokite pyragą. Tinkamo skersmens plokščios lėkštės dugną ištepkite 1 valgomuoju šaukštu grietinėlės. Kiekvieną pyragą gerai aptepkite kremu, kiekvienam sluoksniui naudokite maždaug 2-3 valgomuosius šaukštus. Šonus aptepkite likusia grietinėle. Patiekti skirtą tortą sutrupinkite ir apibarstykite torto paviršių. Palikite desertą 2 val. kambario temperatūroje, tada dar 3 val. palaikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos