Ploni blyneliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Ploni blyneliai

Pagal šį receptą kepami ploni ir labai minkšti blyneliai.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
135 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Ploni blyneliai Žingsnis 1
Kiaušinius, cukrų ir pusę puodelio pieno sumaišykite mikseriu.

Žingsnis 2

Ploni blyneliai Žingsnis 2
Palaipsniui suberkite visus miltus ir išmaišykite mikseriu. Tešla turi būti tiršta.

Žingsnis 3

Ploni blyneliai Žingsnis 3
Į tešlą supilkite likusią ½ puodelio pieno ir išmaišykite.

Žingsnis 4

Ploni blyneliai Žingsnis 4
Supilkite vandenį. Tešla turi būti skysta.

Žingsnis 5

Ploni blyneliai Žingsnis 5
Į tešlą įpilkite šaukštą augalinio aliejaus. Tuo metu padėkite keptuvę ant viryklės, kad ji labai įkaistų. Palikite tešlą šiek tiek pastovėti.

Žingsnis 6

Ploni blyneliai Žingsnis 6
Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus.

Žingsnis 7

Ploni blyneliai Žingsnis 7
Į keptuvę plonu sluoksniu supilkite po samtelį tešlos ir iškepkite iš abiejų pusių.

Žingsnis 8

Ploni blyneliai Žingsnis 8
Paruoštus blynus dėkite į lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, kepti patiekalai, užkandžiai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pusryčiai, Užgavėnės, blynai, receptų knyga, pusryčiai su kiaušiniu, blynai su kiaušiniu

Kategorijos