Publikavimo data: 2025-08-18
Ploni blyneliai
Pagal šį receptą kepami ploni ir labai minkšti blyneliai.
Žingsnis 1
Kiaušinius, cukrų ir pusę puodelio pieno sumaišykite mikseriu.
Žingsnis 2
Palaipsniui suberkite visus miltus ir išmaišykite mikseriu. Tešla turi būti tiršta.
Žingsnis 3
Į tešlą supilkite likusią ½ puodelio pieno ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Supilkite vandenį. Tešla turi būti skysta.
Žingsnis 5
Į tešlą įpilkite šaukštą augalinio aliejaus. Tuo metu padėkite keptuvę ant viryklės, kad ji labai įkaistų. Palikite tešlą šiek tiek pastovėti.
Žingsnis 6
Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus.
Žingsnis 7
Į keptuvę plonu sluoksniu supilkite po samtelį tešlos ir iškepkite iš abiejų pusių.
Žingsnis 8
Paruoštus blynus dėkite į lėkštę.
Kategorijos