Publikavimo data: 2024-02-04
Ploni blyneliai ant kefyro receptas
Paprastas puikių blynų pusryčiams ar užkandžiams receptas. Ploni, sluoksniuoti, purūs ir skanūs, kaip jūsų močiutės :)
Žingsnis 1
Išimkite kefyrą ir kiaušinius iš šaldytuvo - jie turi būti kambario temperatūros. Persijokite miltus ir užvirinkite vandenį. Paimkite 22 cm blynų keptuvę ir gilų dubenį tešlai minkyti.
Žingsnis 2
Toliau maišydami mišinį, plona srovele supilkite verdantį vandenį. Suberkite miltus ir maišytuvu arba plaktuvu išmaišykite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Palikite tešlą šiltai 10 minučių. Sudėkite sodą ir sviestą ir vėl išmaišykite. vietoj sodos galite naudoti kepimo miltelius, tada tešla bus puresnė.
Žingsnis 4
Ant įkaitusios, aliejumi pateptos keptuvės pilkite ploną tešlos sluoksnį ir kepkite blyną. Kiekvieną kartą, prieš kepdami naują porciją, tešlą išmaišykite, kad miltai nenusėstų ant dugno. Prieš kepdami kitą blyną palaukite 10-15 sekundžių, kol keptuvė vėl įšils.
Kategorijos