Publikavimo data: 2025-08-18
Ploni blyneliai iš viso grūdo miltų
Šis receptas patiks tiems, kurie mėgsta plonus, traškius blynus. Jiems paruošti prireiks nedaug laiko - apie pusvalandžio. Dėl to gausime visą krūvą (apie 20-25 vnt.) skanių ir sveikų "saulių", o su kuo jas valgysite - spręskite patys. Mano šeimoje blyneliai valgomi tik su uogiene ir sviestu.
Žingsnis 1
Puode sumaišykite 3 kiaušinius su cukrumi ir druska. Gerai išmaišykite plaktuvu.
Žingsnis 2
Įpilkite augalinio aliejaus. Mišinį energingai išmaišykite.
Žingsnis 3
Į kiaušinių, cukraus ir sviesto mišinį supilkite litrą pieno. Maišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Po truputį, mažomis porcijomis suberkite miltus. Pirmiausia įmaišykite kvietinius miltus. Tada supilkite viso grūdo kvietinius miltus. Įberkite kepimo miltelių. Išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 5
Kepkite blynus ant grotelių, kol gražiai paruduos.
Kategorijos