Publikavimo data: 2024-01-06
Ploni blyneliai receptas
Ploni blyneliai puikiai tinka įdarams (varškės, mėsos, kumpio ir sūrio) vynioti. Norint juos iškepti, reikia pagaminti klasikinę tešlą, kurios pagrindiniai ingredientai yra pienas, švieži kiaušiniai ir miltai. Beje, geriausia blynus kepti iš aukščiausios rūšies kvietinių miltų. Naudodamiesi laipsnišku receptu, lengvai paruošite apetitą keliančią labai plonų blynų krūvą, kurią galima valgyti ir su įdaru, ir tiesiog su sviestu.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Pieną ir kiaušinius iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad ruošiant maistą jie būtų kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti tešlą ploniems blynams. Kiaušinius sumaišykite su puse puodelio pieno. Į tešlą supilkite miltus, maišydami ištrinkite visus gumulėlius. Įberkite druskos ir cukraus, prieš gamindami persijokite miltus, kad būtų kuo mažiau gumuliukų.
Žingsnis 3
Į tešlą supilkite likusį pieną, dar kartą išmaišykite, tada toliau plakant tešlą supilkite vandenį. Kai tešla taps vientisa, supilkite augalinį aliejų ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 4
Išlydykite keptuvę su augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą į vidurį ir paskleiskite ją po visą paviršių. Kepkite blynus iš kiekvienos pusės po 30 s. Kad blynai būtų kuo plonesni, pilkite tešlą ant įkaitintos keptuvės. Jei paprastai vienam blynui prireikia maždaug kibiro tešlos, ploniems blynams reikia sumažinti jos kiekį. Ir tešlą ant keptuvės paskirstykite kiek įmanoma daugiau.
Žingsnis 5
Kai visi blynai bus paruošti, patiekite juos sudėtus ant stalo. Jei norite, kiekvieną blyną galite patepti sviestu. Gero apetito!
Kategorijos