Publikavimo data: 2025-08-19
Ploni blyneliai su kefyru ir kondensuotu pienu
Iš kefyro ir kondensuoto pieno pagaminti ploni blyneliai yra švelnesni ir saldesni nei įprasti blyneliai, pagaminti iš pieno ar vandens. Juos galima pripildyti bet kokiais įdarais, tiek pikantiškais: bulvėmis, kopūstais, grybais, malta mėsa, tiek saldžiais: varške su vanile ir rūgštynėmis, vyšnių uogiene, vaisių gabalėliais ir šokoladu.
Žingsnis 1
Kiaušinius plakite maišytuvu 2-3 minutes. Tada supilkite kondensuotą pieną, ištirpintą sviestą ir kefyrą, plakite dar 1 minutę.
Žingsnis 2
Dabar supilkite miltus, šiek tiek druskos ir gerai išmaišykite mikseriu arba plaktuvu, kad neliktų gumuliukų. Leiskite tešlai 30 minučių pastovėti.
Žingsnis 3
Kepkite blynus ant sausos nepridegančios keptuvės po 1 minutę iš kiekvienos pusės. Pusę iškeptų blynų patiekite tiesiog su grietine. Kitą pusę įdarykite sūrio griežinėliais ir įdėkite į mikrobangų krosnelę 2 minutėms.
Kategorijos