Publikavimo data: 2025-08-17
Ploni ir švelnūs blyneliai
Pagal šį receptą gaminu jau daugelį metų. Blyneliai būna ploni, švelnūs ir labai skanūs. Išbandykite gaminti šį nepakeičiamą patiekalą pagal mano receptą.
Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite 2 kiaušinius. Tada 30 sekundžių gerai plakite.
Žingsnis 2
Supilkite pieną, verdantį vandenį, sodą, saulėgrąžų aliejų, druską ir cukrų. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Pamažu per sietelį suberkite persijotus miltus.
Žingsnis 4
Palikite tešlą 10-15 minučių pailsėti. Kol tešla ilsisi, įkaitinkite keptuvę.
Žingsnis 5
Keptuvę vieną kartą patepkite plonu aliejaus sluoksniu, kad nepriliptų. Tokiu pat plonu sluoksniu supilkite tešlą.
Žingsnis 6
Kai viena pusė paruduos, apverskite blyną.
Žingsnis 7
Sudėkite paruoštus blynus vieną ant kito. Gero apetito!
Kategorijos