Publikavimo data: 2024-10-22
Ploni vaniliniai blyneliai su pienu
Ploni ir tinkliniai blyneliai ant pieno suvalgomi akimirksniu. Jie tokie skanūs, kad sunku atsisakyti kitos blynų partijos. Blyneliai pagal šį receptą vienodai skanūs ir su grietine, ir su saldžia uogiene. Nesveriančių ir beveik permatomų blynų paslaptis slypi tešloje: ji išmaišoma su pienu ir verdančiu vandeniu.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Kiaušinių trynius išplakite mikseriu iki putų. Supilkite verdantį vandenį ir išmaišykite. Supilkite šaltą pieną, cukrų ir vanilę. Taip pat atskirame inde išplakite baltymus ir įmaišykite į trynius. Tada dalimis suberkite miltus, plakdami mikseriu nedideliu greičiu iki vientisos masės. Supilkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus ir išmaišykite šaukštu.
Žingsnis 2
Iškepkite blynus. Įkaitinkite keptuvę, jos paviršių patepkite aliejumi. Ant keptuvės pilkite nedidelę dalį tešlos ir kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.
Kategorijos