Publikavimo data: 2024-02-04
Plovas ant grotelių receptas
Yra tūkstančiai plovo receptų, taip pat daugelio visame pasaulyje žinomų patiekalų receptų. Tačiau ne kiekvienas iš jų gali pasigirti ištisomis receptų knygomis, o pilau - gali! Be to, šis patiekalas 2016 m. buvo įtrauktas į UNESCO nematerialaus kultūros paveldo sąrašą. Taigi geriausia į pilau žiūrėti rimtai, ką mes ir padarėme su vienu iš tūkstančių receptų. Jam paruošti prireiks kiek daugiau nei valandos, tačiau laiko nepagailėkite: tikrasis plovas nemėgsta skubėti.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir česnaką, nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Morkas nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Nuvalykite jautieną ir supjaustykite nedidelėmis juostelėmis, ryžius nuplaukite po šaltu vandeniu, saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite plonais šiaudeliais. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite svogūną bei kalendrą.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite mėsą, kol ji taps auksinė. Tada sudėkite svogūnus, morkas, džiovintus pomidorus, česnakus ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Sumažinkite kaitrą, įpilkite 200 g vandens, uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite 20 minučių.
Žingsnis 4
Įberkite druskos ir pipirų, ant viršaus sudėkite nuplautus ryžius ir supilkite likusį vandenį. Ant silpnos ugnies po dangčiu troškinkite 30 min. Kai plovas bus paruoštas, nukelkite jį nuo ugnies, gerai išmaišykite ir 10 min. palikite po dangčiu.
Žingsnis 5
Patiekite plovą pabarstę kalendromis ir svogūnais.
Kategorijos