Plovas ant ugnies katilo pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Plovas ant ugnies katilo

Mano vyras jau daugelį metų pagal šį receptą gamina plovą. Ryžiai būna purūs, o mėsa minkšta ir sultinga.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
145 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.85/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Supjaustykite mėsą gabalėliais. Į katilą supilkite augalinį aliejų ir gerai įkaitinkite.

Žingsnis 2

Plovas ant ugnies katilo Žingsnis 2
Kepkite mėsą 15 minučių, kol ji įgaus auksinę spalvą.

Žingsnis 3

Perkelkite mėsą iš katilo į kitą indą, pašalinkite aliejaus perteklių.

Žingsnis 4

Į katilą supilkite 2,5 litro vandens ir užvirinkite. Į verdantį vandenį sudėkite apkeptą mėsą, įdėkite lauro lapą, raudonėlio pipirus, zirą, druską ir uždengę dangčiu virkite 40 minučių.

Žingsnis 5

Plovas ant ugnies katilo Žingsnis 5
Svogūną, morką, papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į mėsą, išmaišykite. Taip pat įdėkite paprikos ankštį.

Žingsnis 6

Plovas ant ugnies katilo Žingsnis 6
Ryžius gerai nuplaukite, suberkite į mėsą ir daržoves ir palikite troškintis po uždengtu dangčiu 30 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 7

Likus 5 minutėms iki virimo į plovą suberkite smulkiai supjaustytas žoleles, išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, plovas, ryžių patiekalai, grūdų patiekalai, receptų knyga, plovas su sultenėmis, plovas su džiovintais vaisiais, jautienos vakarienė, plovas su abrikosais

Kategorijos