Publikavimo data: 2024-06-22
Plovas ant ugnies katilo
Mano vyras jau daugelį metų pagal šį receptą gamina plovą. Ryžiai būna purūs, o mėsa minkšta ir sultinga.
Žingsnis 1
Supjaustykite mėsą gabalėliais. Į katilą supilkite augalinį aliejų ir gerai įkaitinkite.
Žingsnis 2
Kepkite mėsą 15 minučių, kol ji įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 3
Perkelkite mėsą iš katilo į kitą indą, pašalinkite aliejaus perteklių.
Žingsnis 4
Į katilą supilkite 2,5 litro vandens ir užvirinkite. Į verdantį vandenį sudėkite apkeptą mėsą, įdėkite lauro lapą, raudonėlio pipirus, zirą, druską ir uždengę dangčiu virkite 40 minučių.
Žingsnis 5
Svogūną, morką, papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į mėsą, išmaišykite. Taip pat įdėkite paprikos ankštį.
Žingsnis 6
Ryžius gerai nuplaukite, suberkite į mėsą ir daržoves ir palikite troškintis po uždengtu dangčiu 30 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 7
Likus 5 minutėms iki virimo į plovą suberkite smulkiai supjaustytas žoleles, išmaišykite.
Kategorijos