Plovas puode pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Plovas puode

Iš Rytų į Europą atkeliavę patiekalai visada išsiskyrė unikaliu aromatu ir aštriu skoniu. Ne išimtis ir puode ant viryklės virinamas trapus plovas. Kaip virti plovą puode? Pagal mūsų receptą žingsnis po žingsnio. Net ir namuose naudojami specialūs prieskoniai - baravykas, ciberžolė, česnakas ir, žinoma, zira.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
170 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Plovas puode Žingsnis 1
Paruoškite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą plovui). Įkaitinkite aliejų iki lengvo dūmo ir jame pakaitomis kepkite svogūnus, mėsą ir morkas, kol taps tamsiai auksinės spalvos ir lengvai apskrus (paprastai kiekvienam produktui kepti reikia 7-10 minučių). Apkeptus produktus sumaišykite ir suberkite prieskonius. Išmaišykite ir troškinkite 3-5 minutes.

Žingsnis 2

Plovas puode Žingsnis 2
Į zirvaką suberkite ryžius, vandenį ir prieskonius.

Žingsnis 3

Plovas puode Žingsnis 3
Pilavą ruoškite puode. Kai vanduo užvirs, sumažinkite liepsną iki silpnos ugnies ir palikite 20 min. Likus 5 min. iki virimo pabaigos į plovą įdėkite nuluptas česnako skilteles.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos