Publikavimo data: 2024-03-29
Plovas puode
Iš Rytų į Europą atkeliavę patiekalai visada išsiskyrė unikaliu aromatu ir aštriu skoniu. Ne išimtis ir puode ant viryklės virinamas trapus plovas. Kaip virti plovą puode? Pagal mūsų receptą žingsnis po žingsnio. Net ir namuose naudojami specialūs prieskoniai - baravykas, ciberžolė, česnakas ir, žinoma, zira.
Žingsnis 1
Paruoškite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą plovui). Įkaitinkite aliejų iki lengvo dūmo ir jame pakaitomis kepkite svogūnus, mėsą ir morkas, kol taps tamsiai auksinės spalvos ir lengvai apskrus (paprastai kiekvienam produktui kepti reikia 7-10 minučių). Apkeptus produktus sumaišykite ir suberkite prieskonius. Išmaišykite ir troškinkite 3-5 minutes.
Žingsnis 2
Į zirvaką suberkite ryžius, vandenį ir prieskonius.
Žingsnis 3
Pilavą ruoškite puode. Kai vanduo užvirs, sumažinkite liepsną iki silpnos ugnies ir palikite 20 min. Likus 5 min. iki virimo pabaigos į plovą įdėkite nuluptas česnako skilteles.
Kategorijos