Plovas su antiena keptuvėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Plovas su antiena keptuvėje

Plovas - tai rytietiškos virtuvės patiekalas, kurio pagrindą sudaro ryžiai, virti pagal specialią technologiją, naudojant augalinius riebalus arba kurdy riebalus, kurie neleidžia ryžiams sulipti. Iš pradžių į plovą buvo dedama ėriena ir putpelės, tačiau laikui bėgant atsirado naujų variacijų, ir šiandien galima sutikti, pavyzdžiui, neįprastą plovą su antiena. Pasikeitė ir gaminimo technologija. Dabar plovas gali būti gaminamas keptuvėje, ir jis bus ne ką prastesnis už plovą, gaminamą katilinėje.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
309 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
24 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.71/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Plovas su antiena keptuvėje Žingsnis 1
Supjaustykite antį gabalėliais. Morkas supjaustykite stambiais šiaudeliais, o svogūną - pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite antį. Tada atskirai apkepkite morkas ir svogūnus.

Žingsnis 2

Plovas su antiena keptuvėje Žingsnis 2
Sumaišykite antį ir daržoves, suberkite plovo prieskonius, zirą, baravykus, druską ir užpilkite vandeniu. Troškinkite mėsą ir daržoves, kol išvirs, tada sudėkite ryžius ir įpilkite daugiau vandens, kad jis apsemtų ryžius maždaug centimetru.

Žingsnis 3

Plovas su antiena keptuvėje Žingsnis 3
Užvirinkite vandenį keptuvėje, tada sumažinkite ugnį ir virkite, kol ryžiai išvirs, tada nuimkite plovą nuo viryklės, įmeskite į jį neluptą česnako galvutę ir palikite po dangčiu dar 15 minučių, kad plovas išvirtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos