Publikavimo data: 2024-03-29
Plovas su avinžirniais
Pilavas su avinžirniais katile, taip pat klasikinis šio patiekalo receptas gali būti laikomas tradiciniu Uzbekistano gyventojams. Uzbekų tėvynėje plovo variantas su avinžirniais ir ryžiais vadinamas kitaip. Pavyzdžiui, Ivitma palov arba Nokhatli kavurma plov. Yra vienas niuansas, kaip virti uzbekišką plovą su avinžirniais puode. Pirmiausia mėsą reikia supjaustyti stambiais gabalais, o kai plovas bus paruoštas, juos reikia susmulkinti.
Žingsnis 1
Pasigaminkite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą plovui). Paimkite katilą arba keptuvę storu dugnu ir pastatykite ją ant viryklės. Supilkite aliejų ir įjunkite maksimalią kaitrą. Ant dugno sudėkite avieną ir 3-5 min. kepkite, kol apskrus. Į mėsą suberkite svogūnus. Retkarčiais pamaišydami kepkite 5 min. kol svogūnai suminkštės. Sudėkite morkas ir troškinkite dar 10-15 min. Į beveik paruoštą žirnelius sudėkite avinžirnius. Į keptuvę suberkite prieskonius, supilkite šaltą vandenį ir užvirinkite. Virkite dar 20-25 min. ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Avinžirnių plovą virkite katiluose arba storadugniuose wok induose. Iš anksto išmirkytus ryžius dar kartą nuplaukite tekančiu vandeniu. Padidinkite kaitrą iki didžiausios ir sudėkite ryžius ant žirnių, išlyginkite juos plakikliu, bet nemaišykite su mėsa ir daržovėmis. Jei skystis neapėmė ryžių, įpilkite karšto vandens. Uzbekų plovas su avinžirniais verdant turi tolygiai išvirti. Išvirkite ryžius iki beveik išvirusios būsenos. Pilave su avinžirniais padarykite duobutes, uždenkite katilą ar keptuvę storu dugnu dangčiu arba lėkšte, virkite ant silpnos ugnies dar 15-20 minučių. Išjunkite kaitlentę ir išmaišykite plovą.
Žingsnis 3
Paruoškite uzbekišką plovą su avinžirniais patiekimui. Iš plovo išimkite visą mėsą ir supjaustykite ją nedideliais gabalėliais. Palikite katilą arba keptuvę uždengtą dangčiu. Pilavas su avinžirniais turėtų virti 5-10 min.
Kategorijos