Plovas su avinžirniais ir grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Plovas su avinžirniais ir grybais

Plovas su avinžirniais ir grybais - tai liesa klasikinio plovo versija. Šiame recepte vietoj ryžių naudojami grybai, o mėsa pakeičiama avinžirniais. Šis patiekalas tinka ir vegetarams. Prieš gamindami plovą avinžirnius pamirkykite per naktį, kad jie pakankamai įsigertų ir greičiau išvirtų. Galima naudoti bet kokius grybus.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
151 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
22 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.82/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Plovas su avinžirniais ir grybais Žingsnis 1
Išvirkite avinžirnius. Nuplautus avinžirnius virkite puode, kol suminkštės, maždaug valandą, tada nusausinkite juos sietelyje.

Žingsnis 2

Plovas su avinžirniais ir grybais Žingsnis 2
Paruoškite daržoves ir grybus. Kol avinžirniai verda, keptuvėje pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Į keptuvę sudėkite morkas ir dar kelias minutes pakepinkite. Kartu su daržovėmis kepkite grybus, kol jie visiškai iškeps. Į keptuvę suberkite česnaką ir dar kelias minutes pakepinkite.

Žingsnis 3

Plovas su avinžirniais ir grybais Žingsnis 3
Sudėkite avinžirnius, daržoves ir likusius ingredientus ir baigkite virti. Į keptuvę su daržovėmis ir grybais suberkite avinžirnius, rūgštynes, karį, zirą, druską ir pipirus, išmaišykite ir virkite dar 5 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos