Publikavimo data: 2024-04-08
Plovas su avinžirniais ir grybais
Plovas su avinžirniais ir grybais - tai liesa klasikinio plovo versija. Šiame recepte vietoj ryžių naudojami grybai, o mėsa pakeičiama avinžirniais. Šis patiekalas tinka ir vegetarams. Prieš gamindami plovą avinžirnius pamirkykite per naktį, kad jie pakankamai įsigertų ir greičiau išvirtų. Galima naudoti bet kokius grybus.
Žingsnis 1
Išvirkite avinžirnius. Nuplautus avinžirnius virkite puode, kol suminkštės, maždaug valandą, tada nusausinkite juos sietelyje.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves ir grybus. Kol avinžirniai verda, keptuvėje pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Į keptuvę sudėkite morkas ir dar kelias minutes pakepinkite. Kartu su daržovėmis kepkite grybus, kol jie visiškai iškeps. Į keptuvę suberkite česnaką ir dar kelias minutes pakepinkite.
Žingsnis 3
Sudėkite avinžirnius, daržoves ir likusius ingredientus ir baigkite virti. Į keptuvę su daržovėmis ir grybais suberkite avinžirnius, rūgštynes, karį, zirą, druską ir pipirus, išmaišykite ir virkite dar 5 min.
Kategorijos