Publikavimo data: 2024-03-26
Plovas su grybais
Pilavas su grybais - idealus vakarienės receptas tiems, kurie pasninkauja arba visai nevalgo mėsos. Šį patiekalą galima virti katiluose arba keptuvėje. Svarbiausia pasirinkti vieną iš pagrindinių ingredientų - ryžius. Pilavui gaminti tinka trapūs ryžių veislės. Pavyzdžiui, jazminų, indiniai arba basmati.
Žingsnis 1
Paruoškite daržovių pagrindą. Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą. Sudėkite į jį morkas ir svogūnus. Kepkite 7 minutes nuolat maišydami. Tada sudėkite grybus ir kepkite dar 10 minučių.
Žingsnis 2
Sudėkite grybus su ryžiais ir baigkite virti plovą. Į daržoves suberkite ryžius, pasūdykite, pagardinkite pipirais, pabarstykite žiurke ir sudėkite česnaką. Kruopščiai išmaišykite. Supilkite į puodą vandenį, uždenkite dangčiu ir palaukite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir palikite virti 30 minučių.
Kategorijos