Publikavimo data: 2024-02-04
Plovas su grybais receptas
Pilavo su grybais receptas tinka vegetarams ir tiems, kurie laikosi pasninko. Šis patiekalas visiškai atitinka nustatytas taisykles. Jame nėra mėsos ir pieno, sūrio ir kiaušinių. Atkreipkite dėmesį, kad plovui su grybais geriau naudoti pievagrybius. Jų lengviau nusipirkti parduotuvėje. Ir jie dažnai būna pigesni už kitus grybus.
Žingsnis 1
Grybus nuplaukite po tekančiu vandeniu, supjaustykite juos taip, kaip jums patinka. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Ryžius nuplaukite iš anksto, kol vanduo bus skaidrus.
Žingsnis 2
Paruoškite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą) plovui su grybais. Įkaitinkite aliejų puode arba storadugnėje keptuvėje. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Supilkite morkas ir grybus, druską ir prieskonius. Daržoves troškinkite dar 3-4 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite plovą su grybais. Nuplautus ryžius suberkite į žirvaką ir 1 minutę pakepinkite kartu su daržovėmis. Pilvą su grybais užpilkite karštu vandeniu ir įdėkite česnako skilteles. Užvirinkite, uždenkite ir ant silpnos ugnies virkite 20 minučių.
Žingsnis 4
Prieš patiekdami plovą su grybais pabarstykite patiekalą šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos