Publikavimo data: 2024-06-08
Poached ryžiai
Troškinti ryžiai laikomi vienu sveikiausių ir greičiausių garnyro paruošimo būdų. Patiekalas verdamas vandenyje, pridedant sviesto ir prieskonių. Ryžiai gaunasi sotūs, bet kartu labai lengvi. O mažas patiekalo kaloringumas leidžia jį naudoti dietos metu beveik be apribojimų. Beje, ryžių sultinys gali būti vartojamas kaip veiksmingas vaistas - jis kovoja su skrandžio gleivinės pažeidimais ir net opomis.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. Kruopščiai nuplaukite grūdus po šaltu tekančiu vandeniu. Išspauskite drėgmės perteklių ir suberkite ryžius į keptuvę. Į tą pačią keptuvę sudėkite sviestą.
Žingsnis 2
Ryžius užpilkite vienu puodeliu neseniai užvirinto vandens, pastatykite ant silpnos ugnies ir virkite 4-5 minutes. Tada supilkite kitą puodelį vandens, įberkite druskos, pipirų ir kaitinkite ant mažiausios ugnies, kol ryžiai išvirs ir sugers visą vandenį.
Kategorijos