Publikavimo data: 2024-06-24
Podkogoli
Podkogoli yra nacionalinis marių virtuvės patiekalas, panašus į rusiškus pelmenis arba koldūnus. Įdarui gali būti naudojamos bulvės, grybai, mėsa arba jų deriniai. Podkogoli galima patiekti pusryčiams, kaip antrą patiekalą pietums ar vakarienei. Rekomenduojame podkogoli patiekti su grietinės padažu ir smulkiai supjaustytais žalumynais. Jei norite gauti mažiau kaloringą patiekalą, gamindami naudokite nugriebtą varškę ir grietinę.
Žingsnis 1
Sumaišykite visus tešlai skirtus ingredientus. Užminkykite gana standžią tešlą ir palikite ją 10-15 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Išvirkite bulves ir jas sutrinkite.
Žingsnis 3
Varškę sutrinkite šakute. Į varškę įmaišykite kiaušinį, druską. Varškę sumaišykite su bulvėmis. Smulkiai supjaustykite svogūną, pakepinkite aliejuje ir sudėkite į įdarą.
Žingsnis 4
Iškočiokite 3 mm storio tešlą ir išpjaukite apskritimus. Į kiekvieną apskritimą dėkite įdaro ir kraštus užspauskite pynute.
Žingsnis 5
Išplaukę podkogoli virkite verdančiame vandenyje apie 5 minutes, maišydami, kad nepriliptų prie keptuvės ir vienas prie kito. Patiekalas paruoštas!
Kategorijos