Publikavimo data: 2024-06-12
Pomidorai orkaitėje
Pomidorai yra nakvišinių šeimos augalai ir biologiniai bulvių giminaičiai. Pavadinimas "pomidoras" kilęs iš šios daržovės gimtinės, Pietų Amerikos, kaip ją vadino actekai. Ilgą laiką pomidorai buvo laikomi nevalgomais ir buvo egzotiškas dekoratyvinis augalas, kol 1784 m. agronomas Andrejus Bolotovas paneigė šią prielaidą. Iš pomidorų galima pagaminti daugybę skanių patiekalų, tačiau ypač gardūs yra orkaitėje po sūriu kepti pomidorai.
Žingsnis 1
Išdžiovinkite džiūvėsėlius. Kvietinę duoną pirmiausia supjaustykite riekelėmis, paskui kubeliais. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, Provanso žoleles, druską ir džiovintą česnaką. Apšlakstykite džiūvėsėlius aliejaus ir žolelių mišiniu, sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 2
Iškepkite pomidorus orkaitėje. Į kepimo indą suberkite džiūvėsėlius, ant jų išdėliokite pomidorus, pabarstykite paprikomis ir pipirais. Sumaišykite grietinėlę ir krapus. Supilkite grietinėlę ant pomidorų, pabarstykite sūriu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Kategorijos