Pomidorai orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Pomidorai orkaitėje

Pomidorai yra nakvišinių šeimos augalai ir biologiniai bulvių giminaičiai. Pavadinimas "pomidoras" kilęs iš šios daržovės gimtinės, Pietų Amerikos, kaip ją vadino actekai. Ilgą laiką pomidorai buvo laikomi nevalgomais ir buvo egzotiškas dekoratyvinis augalas, kol 1784 m. agronomas Andrejus Bolotovas paneigė šią prielaidą. Iš pomidorų galima pagaminti daugybę skanių patiekalų, tačiau ypač gardūs yra orkaitėje po sūriu kepti pomidorai.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
184 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.16/5 (38 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pomidorai orkaitėje Žingsnis 1
Išdžiovinkite džiūvėsėlius. Kvietinę duoną pirmiausia supjaustykite riekelėmis, paskui kubeliais. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, Provanso žoleles, druską ir džiovintą česnaką. Apšlakstykite džiūvėsėlius aliejaus ir žolelių mišiniu, sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Žingsnis 2

Pomidorai orkaitėje Žingsnis 2
Iškepkite pomidorus orkaitėje. Į kepimo indą suberkite džiūvėsėlius, ant jų išdėliokite pomidorus, pabarstykite paprikomis ir pipirais. Sumaišykite grietinėlę ir krapus. Supilkite grietinėlę ant pomidorų, pabarstykite sūriu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos