Publikavimo data: 2024-03-28
Pomidorų omletas
Yra daugybė omleto rūšių. Šiame recepte siūlome omletą su šviežiais pomidorais ir sūriu. Patiekalas ruošiamas gana paprastai: keptuvėje apkepkite pomidorų griežinėlius, užpilkite juos kiaušinių ir pieno mišiniu ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepimui geriau naudoti alyvuogių aliejų, taip patiekalas bus aromatingesnis ir skanesnis.
Žingsnis 1
Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius. Į dubenį supilkite pieną, galite įberti miltų. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite šakute iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Įkaitintą keptuvę patepkite augaliniu arba alyvuogių aliejumi. Į keptuvę sudėkite pomidorus ir kepkite juos 2 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 5
Supilkite kiaušinių masę į keptuvę ir uždenkite dangčiu. Kepkite omletą ant silpnos ugnies 5 minutes.
Žingsnis 6
Likus kelioms minutėms iki visiško omleto iškepimo, suberkite tarkuotą sūrį. Uždenkite dangčiu ir palikite 2 minutes. Nuimkite omletą nuo ugnies.
Žingsnis 7
Paruoštą omletą galite papuošti krapų šakelėmis.
Kategorijos