Publikavimo data: 2024-10-13
Populiarios pupelės su medžioklės dešrelėmis
Pupelės yra vienas seniausių ankštinių augalų, Rusijoje jos atsirado dar XVI amžiuje. Tačiau ir dabar jos yra mėgstamos šiuolaikinėje kulinarijoje. Iš jų ruošiami pirmieji ir antrieji patiekalai, karšti ir šalti užkandžiai bei salotos. Populiarumą nesunku paaiškinti, nes pupelės yra daugelio mikroelementų ir antioksidantų rekordininkės. Mūsų recepte pupelės derinamos su visų mėgstamomis medžioklinėmis dešrelėmis.
Žingsnis 1
Paruoštas morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite mažais kubeliais, medžioklines dešreles supjaustykite apskritimais įstrižai. Dešreles supjaustykite ne storesniais kaip 3 cm storio griežinėliais. Nuluptą česnaką išspauskite per presą.
Žingsnis 2
Svogūną sudėkite į gerai įkaitintą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, tada sudėkite morkas. Troškinkite 5 minutes, tada sudėkite dešreles ir česnaką. Kepkite 5 minutes, suberkite prieskonius ir pomidorų pastą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Virkite 5 minutes. Sudėkite konservuotas pupeles ir gerai išmaišykite. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 5 minutes. Likus minutei iki virimo pabaigos sudėkite smulkintas žoleles.
Kategorijos