Publikavimo data: 2024-06-09
Populiarūs grikiai su vištiena
Virtos kruopos yra vienas seniausių patiekalų pasaulio kulinarijos istorijoje. Grikiai yra labai mėgstami tarp garnyrų. Per tūkstantmetę košės gyvavimo istoriją atsirado šimtai jos gaminimo receptų: nuo paprasčiausių iki egzotiškiausių. Europos ir Rusijos virtuvėje dažniausias grikių kaimynas yra paukštiena. Mūsų pažįstamos grikių košės su vištiena receptas yra tikrai skanus, sveikas ir naudingas patiekalas.
Žingsnis 1
Sumaišykite druską ir papriką ir šiuo mišiniu įtrinkite paruoštas vištienos šlauneles. Palikite jas marinuotis 30 minučių. Paruoštas grikių kruopas sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių, kol jos pusiau išvirs.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka, grybus supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūnus, kepkite, kol taps skaidrūs, prie svogūnų sudėkite morkas, kepkite ant vidutinės ugnies 3 min. Išimkite iš keptuvės skepetaite ir toje pačioje keptuvėje kepkite grybus, kol išgaruos skystis. Išjunkite ugnį ir keptuvėje sumaišykite svogūnus, morkas ir grybus.
Žingsnis 3
Į kepimo formą lygiu sluoksniu sudėkite grikių košę, ant viršaus sudėkite grybus, svogūnus ir morkas, pasūdykite ir išlyginkite. Ant košės sudėkite vištienos šlauneles. Užpilkite grietinėle.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, įdėkite į ją formą ir kepkite valandą. Sutarkuokite sūrį vidutine tarka ir apibarstykite juo vištienos šlauneles, kai patiekalas bus beveik paruoštas. Kelioms minutėms pašaukite atgal į orkaitę, kol paruduos.
Kategorijos