Publikavimo data: 2024-06-09
Populiarūs ryžiai su vištiena
Grūdų patiekalai yra vieni seniausių kulinarijos istorijoje. Ryžiai yra labiausiai vartojami grūdiniai produktai pasaulyje, todėl yra šimtai patiekalų receptų su šiais stebėtinai skaniais grūdais. Tokį populiarumą daugiausia lemia tai, kad ryžiai derinami su daugeliu produktų: daržovėmis, vaisiais, mėsa. Europiečiams populiariausias yra ryžių derinys su paukštiena.
Žingsnis 1
Ant ugnies pastatykite aukštą keptuvę ir gerai įkaitinkite. Supilkite saulėgrąžų aliejų. Sudėkite vištieną. Kepkite ją, kol pusiau iškeps, ant didelės ugnies, sudėkite pusę paruoštų česnakų. Priklausomai nuo vištienos šlaunelių dydžio, tai užtruks 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Į keptuvę suberkite nuplautus žalius ryžius. Tolygiai paskleiskite česnakus, stengdamiesi, kad kiekviena skiltelė būtų iki pusės po mėsos gabalėliu. Užpilkite keturiais puodeliais sūdyto karšto vandens. Užvirinkite keptuvės turinį, uždenkite ir virkite 15 minučių. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos įberkite maltų juodųjų pipirų. Palikite kelioms minutėms po dangčiu, kad ryžiai ir vištiena prisitrauktų.
Kategorijos